Over mij

Vanuit ontspanning naar mentale kracht”

Deze wijsheid leerde ik, Wim van Alphen, van mijn Japanse hoofdleraar Gogen Yamaguchi toen ik 20 jaar geleden zijn karatestijl Goju Kai beoefende. Daar leerde ik mentale kracht ontwikkelen met adem- en ontspanningstechnieken. Het effect was niet alleen verbetering in gevechten (kumites), maar ook geestelijk was ik in balans. Deze jarenlange training vormde de basis voor een blijvende interesse in mentale kracht.

Wij mensen zijn afgeleerd ons te ontspannen en kunnen moeilijk nietsdoen. Vaak zijn we “wandelende hoofden.” Het denken en piekeren geeft spanning in ons lichaam. We worden moe en de energie raakt op. I.p.v. rust nemen gaan we nog harder werken, sporten of drinken alcohol om op deze manier alles even te vergeten.

Herken jij dit leefpatroon ook?

Ook ik bemerkte in mijn leven hoe moeilijk het is om gewoontes te veranderen of nieuwe dingen aan te gaan. Toch koos ik hiervoor. Ik leerde over de essentie van ontspannen en stapte uit mijn comfort zone. In het begin met veel angst en beven. Zo liep ik in mijn eentje wekenlang wandeltochten en werkte 1,5 jaar in een abdij om zo met stilte te leren omgaan.

Ik ontdekte dat ontspanning het stil en kalm maakt in een mens. Deze innerlijke rust werd de basis van de door mij ontwikkelde mentale krachtpiramide. Het zijn deze 10 waarden, waarmee ik in de loop van jaren mentale kracht in mijzelf ontwikkelde. Ook deelnemers geven mij terug dat de piramide hen inspireert bij het kijken naar eigen gewoontes en het aangaan van nieuwe dingen.

De missie van Relax4Life is het bevorderen van de mentale gezondheid van mensen. Zo wil zij bijdragen aan het voorkomen van stress gerelateerde ziekten (preventie). Dat is reden om samen te werken met verwijzers en behandelaren, in de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg.

Boek een training Mood & Nature
Boek de opleiding Mentale Kracht

Mail me vrijblijvend voor meer informatie en ik bel zo spoedig mogelijk terug!

Wim van Alphen,
wim@relax4life.nl