Relax4life Letter: JOUW KRACHT

BLOG Jouw Kracht April 2022

Het seizoen Mood & Nature was mooi.
Op 16 april sloten we de 16 trainingen af. Wederom een zonnige zaterdagochtend.

Het Thema “Mentale Vrijheid.”

Deelnemers vertelden over ervaringen met hun eigen challenge. Van de koud waterduik, alleen een wandeltocht maken, 3 weken vasten tot dagelijks mediteren. Wat het voor ieder van hen betekende? Wat zij/hij ervan leerde en hoe men ermee omging als het moeilijk was. Mooi te zien dat ieder over zichzelf durfde te vertellen, zowel trots maar ook over de struggle als die er was.

Dansen

We dansten op het nummer “This is what it feels like” van Armin van Buuren. Dansen is een perfecte oefening in je vrij voelen. Nadien weer terug naar ontspanning en stilte met meditatie, yinyoga en qigong. Het was ook een beetje feest, iets lekkers bij de koffie. We sloten immers die ochtend Mood & Nature af. Samen in het zonnetje nog wat napraten. En met voldoende inspiratie en oefeningen voor de (dagelijkse) time-out thuis of op vakantie namen we afscheid.

De Keuze

Een begrip van Edith Eger. Zij inspireert ons met haar statement: niet wat ons overkomt is belangrijk, maar hoe we ermee omgaan. Edith overleefde Auswitz en vanuit deze horrorervaring stelt ze, dat jij en ik elke dag een keuze hebben hoe we denken en wat we doen. Niet mensen om je heen bepalen wat jij denkt, maar jijzelf. In stilte kun je leren luisteren naar “je innerlijke stem”, zoals zij het noemt. Zo wordt het mogelijk alleen maar te doen wat goed voor jou is. En van daaruit kun je pas echt iets betekenen voor andere mensen.

Hoe is het met jou?

Ben jij moeder en druk met je werk, kinderen, huishouding, partner, sporten of ben je papa, eveneens druk met het werk, werk, werk en nog meer werken en sport je om het toch allemaal vol te kunnen houden? Dan kan ik je geruststellen: jij bent hierin niet alleen.

Stress oorzaak no. 1 van veel ziekten

Mensen, die ik privé spreek of meermaak in mijn trainingen, hebben soortgelijke ervaringen. Ook zij hebben het druk en zijn hele dagen gericht op anderen. Ook bij hen is er nauwelijks eigen tijd en ruimte voor rust en even nietsdoen. Toch blijkt uit onderzoek dat onze hersenen ook overdag 1 of 2 rustmomenten nodig hebben om de vele prikkels die dagelijks in onze mind binnenkomen te kunnen verwerken. Dat rust nemen lukt niet met een krant of boek lezen, ook niet samen met iemand gaan wandelen of jezelf enkele keren per week uitputten met sporten. Onze hersenen herstellen door stilte. Het stilmaken in jezelf kunnen we leren. Door bewuste ademhalingsoefeningen of zittende danwel staande meditatie en bij voorkeur in de natuur komt de rust terug in je hoofd. Je lichaam ontspant zich volledig. Dagelijks 1 of 2 van deze time- outs nemen maakt je weerbaar tegen stress, waardoor je werkt aan je gezondheid. Hierdoor ga je kalmte, kracht en tevredenheid ervaren.

Wil ook jij het ook anders gaan doen? En ben je toe je eigen challenge, die je al langere tijd koestert, nu echt aan te gaan? Ik help je leren stil worden en ontspannen met de 6 unieke relax4life stappen en begeleid je in het samenstellen van je eigen privé time-out en aangaan van jouw challenge.

Vakantie

Het nieuwe seizoen met trainingen en lessen start weer vanaf zaterdag 1 oktober. Met deels ook nieuwe activiteiten. Volg mij daarom op deze Blog op mijn website, www.relax4life.nl

De training Mood & Nature

Deze gaat alweer het derde jaar in. Naast de groepstraining kun je vanaf het najaar ook kiezen voor de privétraining of -coaching. De insteek hiervan is jouw persoonlijke situatie vertalen naar een aanpak met kennis, inzicht en oefeningen. Op jou afgestemd met als doel, groei en ontwikkeling met verdieping in thema’s als tevredenheid, mentale gezondheid en kracht. Als je deze optie wilt en je je aanmeldt vóór 15 juni a.s. ontvang je een gratis privétraining of coaching. Zo kun je eerst eens ervaren hoe dit is. Start kennismakingsgesprekken medio september.